Telefoon | 045-2031038 info@proftix.nl
 

Microbiologisch getest

Van 3.000.000 Kve/cm2 naar 14 Kve/cm2

Vervuilde en beschimmelde voegen in tegelwerk zijn een veel voorkomend en ernstig probleem in ziekenhuizen, scholen, sportaccommodaties, hotels en horecakeukens. Ruimtes die juist aan de strengste hygiëne-eisen moeten voldoen, blijken bij nader onderzoek een broeinest van schimmels en bacteriën ondanks dat ze goed worden schoongemaakt. De voegen tussen tegels zijn vaak poreus, daardoor niet goed te reinigen en gaan schimmelen. Een badkamer met schimmelvorming tussen de tegels heeft al snel 3.000.000 kiemvormende eenheden per vierkante centimeter! ProfTix voegcoating specialisten ontwikkelde een methode die voorgoed afrekent met poreuze voegen en deze na grondige reiniging hermetisch afsluit. Schimmels en bacteriën krijgen geen kans meer, de voegen zien er weer uit als nieuw  en zijn bovendien gemakkelijk schoon te houden.

 

Onafhankelijk onderzoek

ProfTix voegcoating specialisten wilde onderzoeken wat de exacte impact is van hun behandeling en schakelde daar een onafhankelijk onderzoekslaboratorium, Labora in Ermelo, voor in. De uitkomst onderstreept de claim van ProfTix. Labora onderzocht een toiletvloer in een kantoor van het Kadaster, en een hotelbadkamer met schimmelvorming vóór en na een behandeling door ProfTix. De uitslag is weergegeven in Kve/cm2, kiemvormende eenheden per vierkante centimeter.

 

De toiletvloer liet vóór behandeling een kiemgetal van 745 Kve/cm2 zien. 6 maanden na behandeling liet het toilet een kiemgetal van 80 Kve/cm2 zien. Het resultaat in de hotelkamer was nog indrukwekkender. Vóór behandeling werd op de voegen van de badkamer een kiemgetal van 3.000.000 Kve/cm2. Maar liefst 11 maanden na behandeling was dit cijfer gezakt naar 14 Kve/cm2.

 

Unieke dienstverlening voor Nederland

ProfTix voegcoating specialisten is de enige in Nederland die gebruikt maakt van deze methode. We werken al voor diverse klanten in de vastgoed, woningbouw, hospitality en zorg. Ook grote schoonmaakbedrijven maken inmiddels gebruik van de diensten van ProfTix. 

 
 
 
 
 
 

PROFTIX REALISEERDE
EERDER PROJECTEN BIJ